Stages

Studeer je Nederlands recht of notarieel recht en zit je in de fase voor je scriptie? Dan is een studentstage bij KienhuisHoving een goede manier om kennis te maken met de advocatuur of het notariaat.

Als je ervoor kiest om bij ons je stage te komen lopen, kom je bij een volwassen en ambitieus kantoor van formaat. Je combineert daarmee het beste van twee werelden. Je krijgt alle ruimte om professioneel te groeien, te leren en een positie te verwerven. Tegelijkertijd beland je in een werk- en woonomgeving die stimuleert, vermaakt en ontspant.

Werkzaamheden

Tijdens deze stage bieden wij je aan de hand van relevante werkzaamheden een goede blik op de praktijk. Je draait gedurende zes tot acht weken volledig mee in de organisatie. Uiteindelijk leer je natuurlijk het meeste in de praktijk. Daarom kiezen we er vaak voor om je het gewoon te laten doen. Natuurlijk begeleiden we je daarbij. Je deelt een kamer met een advocaat of (kandidaat-)notaris. Die staat je dagelijks met raad en daad bij.

Er is wekelijks overleg binnen je eigen praktijkgroep en met kantoorgenoten van andere praktijkgroepen met wie je aan zaken werkt. Zo maak je kennis met verschillende manieren van werken en kun je je eigen stijl ontwikkelen. Verder neem je deel aan besprekingen en ga je mee naar zittingen, indien je stage loopt binnen de advocatuur. Werk je binnen het notariaat, dan kun je ‘meedraaien’ bij het passeren van aktes. De stage wordt altijd afgesloten met een beoordeling.

Na het werk

Hard werken is één, maar we geloven ook in een goede balans tussen werk en ontspanning. Op ons kantoor in Enschede vind je dat in onze bruine kroeg ‘Bouke’s corner’, waar het bijna iedere vrijdagmiddag happy hour is. Of in Utrecht tijdens de wekelijkse do-mi-bo.

Onze collega’s doen regelmatig gezamenlijk mee aan de nodige sportieve activiteiten in de omgeving, zoals de Enschede marathon of de Singelloop in zowel Utrecht als Enschede. Daarnaast vind je volop gezelligheid in beide studentensteden. Uitgaan, terrasjes, restaurants, bioscoop en theater, voor een bruisend centrum zit je in Enschede en Utrecht helemaal goed.

Podcast

Wil je meer weten over ons kantoor? Luister dan deze podcast, speciaal voor studenten. In deze aflevering vertellen Ilse van der Woude, Astrid Kiewiet en Vincent de Groot hoe het is om te werken bij KienhuisHoving. Megan Kienhuis vertelt hoe het is om stage te lopen bij KienhuisHoving.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in een studentstage? Neem dan contact op met Alide Eillert.

Studenten agenda

Daarnaast kun je alvast kennis met ons maken op diverse beurzen en evenementen.

Vacatures Enschede

Heb jij je studie notarieel recht (bijna of recent) afgerond en ben je klaar om je kennis in Ensc...

Ben jij die energieke en gedreven ervaren kandidaat-notaris die wij op korte termijn zoeken? In h...

Juridisch medewerker, met mogelijkheid tot doorgroei als advocaat-stagiair, vestiging ENSCHEDE. ...

Ben jij die energieke en enthousiaste ADVOCAAT HERSTRUCTURERING & INSOLVENTIERECHT, die wij op ko...

Ben jij degene die ons Notariaat Ondernemingsrecht gaat ondersteunen? Dan zoeken wij op korte ter...

Vacatures Utrecht

Heb jij je studie notarieel recht (bijna) afgerond en ben je klaar om je kennis in Utrecht in de ...

Ben jij degene die ons Notariaat Vastgoed gaat ondersteunen? Dan zoeken wij op korte termijn jou ...

Ben jij degene die onze bezoekers een attente en aangename ontvangst geeft? Wij zoeken op korte t...