Uit het leven van een kandidaat-notaris

"Geen dag is hetzelfde".

In mijn studententijd in Nijmegen heb ik met veel kantoren kennisgemaakt, zo ook met KienhuisHoving. De nuchtere mensen, het formaat van het kantoor en de dynamische werkomgeving spraken mij meteen aan. Na het afronden van mijn master Notarieel recht en mijn master Nederlands recht, specialisatie Ondernemingsrecht besloot ik ‘open’ te solliciteren. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en vrij snel hoorde ik dat ik op 1 februari 2021 kon beginnen als kandidaat-notaris in het ondernemingsrecht en de onroerend goed praktijk.

Dat ik op twee verschillende secties werk, maakt het werk uitdagend en divers. Zo ben ik de ene dag bezig met het overdragen van een bedrijfspand en de andere dag verzorg ik een aandelenoverdracht. Een overlap van deze rechtsgebieden is ook al meer dan eens voorgekomen wat het een leuke combinatie maakt. Geen dag is hetzelfde, maar bij de werkzaamheden als kandidaat-notaris kan gedacht worden aan het opstellen van een aandeelhoudersovereenkomst, het fuseren of splitsen van rechtspersonen of een levering van onroerend goed. Je hebt veel verantwoordelijkheid en rechtstreeks contact met de cliënt.

Naast het inhoudelijke werk is er bij KienhuisHoving veel ruimte voor zelfontwikkeling. Je kunt je toeleggen op het schrijven van blogs, jezelf op spotify horen in onze podcast of deelnemen aan netwerkevenementen. Een groot voordeel van een groot kantoor is daarbij dat de faciliteiten zo zijn ingericht om het beste uit jezelf te halen. Naast de wat formelere kant van het werk, zijn er ook genoeg mogelijkheden voor ontspanning; iedere week wordt er een borrel georganiseerd, zijn er kantooruitjes en kun je bijvoorbeeld mee op wintersport.

KienhuisHoving levert juridisch werk op topniveau, waarbij de collegialiteit en de medemens niet uit het oog wordt verloren; de perfecte plek om je te ontwikkelen als professional. Wil jij meer weten over het werken bij KienhuisHoving en kennismaken met mij of met mijn collega’s? Schroom dan niet om contact op te nemen.